Blog

De noodzaak over bewegen van kinderen

De Sport BSO InOranje is in het leven geroepen nadat er uit de wetenschappelijk steeds meer signalen komen dat sporten op jonge leeftijd van ongelooflijke waarde is voor de rest van het leven. Aangevuld met de behoeftes van diverse verenigingen en ouders om kinderen met meerdere sporten in contact te laten komen was het idee van een sport BSO snel geboren.

InOranje staat volledig in het teken van sport en activiteit. Dit alles is mede gebasseerd op het gedachtengoed van vooraanstaande wetenschappers. Uit steeds meer wetenschappelijk onderzoek blijkt dat meer beweging niet alleen leidt tot een betere lichamelijke conditie, maar ook juist voor de geestelijke conditie. Het concentratieniveau en probleemoplossend vermogen gaat met sprongen omhoog. (zie video met prof. dr. Erik Scherder)

Sportbso InOranje heeft de ambitie om een groter deel van de jeugd plezier te laten ervaren in sporten. Dit doen we met gediplomeerde trainers en begeleiders die beweging op het juiste niveau aanbieden. Kinderen op een leuke en sportieve manier begeleiden tijdens sport en spel geeft ons voldoening. Hiervoor zoeken we aansluiting met diverse kinderdagverblijven, scholen en verenigingen die het belang van sport en beweging van het kind net als wij erg belangrijk vinden.

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.